dissabte, 25 de febrer de 2012

REGENERACIÓ DEL BOSC

L'hivern del 2011, o sigui, fa un any, es va repoblar, amb milers de planters, tota una extensa zona del terme municipal de Balsareny que es va cremar malauradament el 18 de juliol de 2005. La zona cremada en aquella ocasió va des del terme de Castellnou, prop de la Torre, passant pel Mas Tosquer i a la vora de la Caseta del Gener, i fins al nostre conegut "Pla de Calaf", el Serrat del Maurici i una part de la Baga Fosca. Doncs bé, l'any passat es va repoblar, i es pot veure prou bé passant per l'autovia, un sector proper al nucli habitat, que agafa tot el voltant del turó del Serrat del Maurici i la façana de la Baga Fosca que dóna a la carretera. Es pot identificar, si ens hi fixem, perquè s'hi veuen milers de tubets de plàstic de color verd que protegeixen els petits planters tot envoltant-los o bé, en alguns casos, es troben ficats en una mena de plats grossos de color blanc, com podeu veure a les fotos. Són sobretot pins, roures, alzines i alguns arbustos. De moment, al cap d'un any, molts exemplars han sobreviscut i han crescut una mica, per bé que d'altres s'han assecat, però ja se sap que tots no viuran. El bosc per si sol es va regenerant, però molt lentament i sobretot ho fa amb herbes i arbustos del país; ho podem veure ara, al cap de quasi 7 anys, que ja no és tan lleig perquè es veu tota una capa verda; però el fet de repoblar assegura que en un futur hi hagi força arbres que puguin anar creixent i a còpia de molts anys tornin a donar l'aspecte boscós que tenia.dimecres, 22 de febrer de 2012

CAMINADA DE BALSARENY
El diumenge dia 11 de març a Balsareny celebrarem la vint-i-sisena Caminada Popular. A veure si us animeu a venir i espantem el fred que hem tingut aquest mes de febrer. És la primera de les caminades importants de la Catalunya Central, sense tenir en compte la Transèquia, que, organitzada des de Manresa però també amb col·laboració balsarenyenca, tindrà lloc el diumenge abans, el dia 4 de març.

La caminada d'enguany, en primícia per als seguidors d'aquest bloc, transcorrerà tota pel costat dret del riu Llobregat. El primer tram passarà pel Serrat del Maurici (on es donarà coca) i les populars baga fosca i baga de Sobirana. El segon tram passarà des del camí de la Torre de Castellnou cap a Cal Marianó, una casa en ruïnes, amb les parets ben conservades per bé que sense teulada, on hi haurà l'esmorzar, i fins a les Cases Noves, al límit amb el municipi de Navàs, passant per la vora de la coneguda casa de l'Oliva. I el darrer tram és el de retorn al poble passant per la casa del Collet del Nado i per sobre del popular "hort del Barranco".